Aanmelden bij het centraal inschrijvingsregister met Itsme

29 January 2024

Vanaf 18 maart 2024 start het centraal inschrijvingsregister (CIR). Dit digitaal platform verzamelt alle gegevens van kandidaten in Vlaanderen die een sociale woning willen huren. Inschrijven doe je vanaf dan rechtstreeks via het CIR. Ben je al ingeschreven voor een sociale woning? Dan kan je vanaf 18 maart je dossier online bekijken en aanpassen.

Itsme installeren op je smartphone

Je aanmelden bij het centraal inschrijvingsregister (CIR) kan met een eID kaartlezer of Itsme. Itsme is een handige app waarmee je veilig kan inloggen bij de overheid, banken, documentplatformen, gezondheidsdiensten en dus ook het CIR. Bekijk dit filmpje om de app alvast te installeren op je smartphone.  Na de installatie van Itsme op je smartphone heb je geen kaartlezers, wachtwoorden of gebruikersnamen meer nodig. Heel handig!

Heb je geen smartphone of computer?

Misschien heb je familie, buren of vrienden die je kunnen helpen? Ook in de plaatselijke bibliotheek van je gemeente kan je terecht en is er een computer. Vergeet zeker je identiteitskaart + pincode niet voor de installatie.