Reparaties en betalen

Wie betaalt wat?

Soms betaal jij de reparatie, meestal betaalt Woonhaven.
Als je aan ons vraagt om iets te repareren, dan betaal je een paar vaste kosten:

De provincie Antwerpen heeft een boekje waarin je een handig overzicht vindt van wie wat moet betalen bij een reparatie. Woonhaven volgt de verdeling van de kosten zoals ze in het ZieZo!-boekje staan.

Samengevat

Jij betaalt voor kleine reparaties. Voorbeelden zijn: deuren, ramen, rolluiken, gebroken of verloren sleutels, gebroken ruiten, stopcontacten, lampen, schakelaars …. Het zijn alle reparaties die we doen omdat je de onderdelen slecht hebt gebruikt.

Is iets versleten? Dan zijn de kosten voor Woonhaven. Ook herstellingen door overmacht en verborgen gebreken zijn voor ons.

2 voorbeelden

Vandalisme

Maak je opzettelijk dingen kapot? Dan betaal je zelf alle kosten. Bovendien vinden we het heel jammer dat je dit doet. We kunnen daarom je huurcontract stopzetten. Opzettelijke schade aan de gemeenschappelijke delen (trappen, gangen, kelders, ramen …) proberen we altijd door de dader te laten betalen. Als we de dader(s) niet vinden, dan betalen we de schade zelf.

Heeft iemand in jouw woning iets beschadigd? Dan is die kost voor jou, tenzij je kan bewijzen dat het door iemand anders is gedaan. Dat bewijzen, dat kan je alleen maar met een PV van de politie.

Is er vandalisme in jouw gebouw? Bv. een kapotte brievenbus of kelderdeur.